Monitorizare timp real

Monitorizarea mașinilor în timp real

MDCplus monitorizează toate tipurile de mașini, stații de lucru manuale și alte tipuri de echipamente de producție. Există diferite metode pentru conectarea echipamentului la MDCplus și colectarea datelor. Este posibil să obțineți datele din diferite surse. De exemplu, acesta poate fi colectat direct de la controlerul mașinilor, de la hardware-ul MDCplus (conectat la echipament) sau utilizatorii pot introduce date manual din aplicația client MDCplus.
Conexiune hardware
Hardware-ul MDCplus este instalat pe echipament prin conectarea semnalelor discrete și analogice corespunzătoare de la echipament la hardware-ul MDCplus. Semnalele sunt utilizate pentru a determina starea curentă a echipamentului, iar datele sunt înregistrate și trimise la serverul MDCplus.
Hardware-ul MDCplus poate primi următoarele tipuri de semnal:
    Semnalizări transmise de echipament prin canale de comunicare discrete și analoge izolate optic (logica de control a mașinii, actuatoare electrice) și prin interfețe standard de mașini-unelte (RS-232, RS-485, etc.).
    semnalele trimise de senzori instalați opțional pentru măsurarea încărcării curentului, puterea, temperatura, vibrațiile și alți parametri.
Datele privind consumul de energie electrică necesită adaptoare de date (incluse în kit-ul MDCplus HW) pentru a fi conectate la dispozitivele terminale MDCplus (TVV). Televizoarele sunt de asemenea utilizate de operatorul echipamentului pentru introducerea manuală a datelor.
Protocol direct
Conexiunea dintre MDCplus și unitatea NC a mașinii CNC se obține în mod normal prin conectarea cablului LAN la unitatea NC. Alte interfețe, cum ar fi RS-232, pot fi de asemenea utilizate pentru a conecta mașina în unele cazuri. MDCplus utilizează biblioteci standard (adică server OPC, MTConnect) sau biblioteci speciale (adică Mitsubishi) pentru conectarea cu unitățile NC. Pentru a vă conecta echipamentul la MDCplus, echipamentul trebuie să aibă opțiunile / licențele software relevante (adică UPC UA, Focas2).
Introducere manuală de date
Introducerea manuală a datelor este întotdeauna necesară pentru anumite date, precum motivele de oprire și alegerea operațiunilor tehnologice, deoarece nu toate datele pot fi achiziționate automat de la echipament.
Următoarele dispozitive pot fi utilizate pentru introducerea manuală a datelor:
    Dispozitive terminale MDCplus (TVV) sau panouri speciale de monitorizare. Dispozitive suplimentare precum scanerele de coduri de bare și cititoarele RFID pot fi utilizate în combinație cu TVV sau panourile de monitorizare pentru a accelera introducerea datelor.
    Aplicația Colectiv de monitorizare colectivă (CMP) poate fi instalată pe tabletele PC normale sau pe PC.
    Aplicația panoului de monitorizare mobil (MMP) poate fi instalată pe tablete și telefoane Android.
    CMP2.0 este versiunea CMP bazată pe browser web și poate fi utilizată cu orice dispozitiv care are browser web (recomandat Chrome) și conexiune la computerul serverului.

G-8BKXFGFVXZ GTM-5QCLS8M 3364233713