Robot Milling

                        
                     

Frezarea cu ajutorul robotilor a devenit o tema tot mai des abordata pentru realizarea modelelor complexe de mari dimensiuni (decoruri, forme de turnare, forme de modelare, obiecte finite de mari dimensiuni, restaurari de arta sau arhitecturale, diverse operatii) fie ele din materiale moi (spume, lemn, etc), sau dure (granit, marmura, etc). Solutia soft, care controleaza tot procesul tehnologice, este cheia acestor tipuri de proiecte.

Am optimizat doua aplicatii, care acopera perfect toate nevoile unui astfel de proiect. Este vorba de ZW3D CAD-CAM, care permite definirea modelului 3D CAD si generarea traseelor de scula pentru masinare, care ulterior, importate sub formatul APT de aplicatia Eureka, stau la baza generarii programelor specifice robotului ales pentru prelucrare, a simularilor in timp real, a analizei coliziunilor si singularitatilor si a alegeriii sculelor de aschiere si a regimurilor de lucru.

Ambele aplicatii fiind proiectate pe 64 biti, ofera o viteza mare de procesare a fisierelor, indiferent de marimea acestora, pentru care nu exista nicio limita.

Definirea celulei de lucru, bazata pe bratul robot (Kuka, ABB, Fanuc, Motoman, Kawasaki, Staubli, Comau) si pe configuratia axelor externe suplimentare (masa rotativa in diverse configuratii, linii, sau roboti in tandem) adaptata mediului si conditiilor lucru ofera o imagine realistica a intregului proces de prelucrare.

 

 

 

G-8BKXFGFVXZ GTM-5QCLS8M 3364233713